Menu

WOONPARKEN

Woonparken ’t Vaneker, Prins Bernhardpark en Fokkerweg zijn onderdeel van de opgave van de gebiedsontwikkeling van de voormalige vliegbasis Twenthe. Met de ontwikkeling van de woonparken is een specifiek, nog niet bestaand woonsegment toegevoegd aan de woonvoorraad van de stad en de regio. ’t Vaneker (80 ha) en Prins Bernhardpark (15 ha) trekken doelgroepen met hogere inkomens naar Enschede. De kavels aan de Fokkerweg (1,5 ha) zijn welstandsvrij en bieden veel vrijheid in bebouwingsvoorschriften.

't Vaneker

De ontwikkeling van Zuidkamp is integraal onderdeel van de ontwikkeling van de voormalige Vliegbasis. Zuidkamp is één van de enclaves die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers is gebouwd. Het voormalige legeringscomplex is qua ligging en stijl zo onopvallend mogelijk gemaakt en het gebied heeft een landelijke uitstraling. De bestaande historische gebouwen hebben bijna allemaal circa 60 cm dikke muren, een betonnen dak en stalen luiken en deuren. De ruim 200 kavels variëren in grootte van 650 m2 tot 4.000 m2 en groter.

Prins Bernhardpark

Het 15 ha grote complex Prins Bernhardpark ligt tussen Oldenzaal en Lonneker, midden in de natuurlijke omgeving, nabij het bosgebied van de Lonnekerberg en het Haagse Bos. Verschillende oorspronkelijke elementen van het als ‘Nordlager’ gebouwde legeringskamp zijn nog duidelijk zichtbaar. De meeste gebouwen zijn kort na 1940 gebouwd. De 5 nog bestaande panden zijn allemaal vrijstaande gebouwen en hebben een onderling verwante detaillering, zoals vensters en stalen luiken.

Fokkerweg

De Fokkerweg is een kleinschalig bouwproject, met slechts een tiental welstandsvrije kavels. Alle kavels zijn verkocht.

Panden en kavels te koop

Zowel op 't Vaneker als Prins Bernhardpark zijn nog kavels en bestaande gebouwen te koop. De totale looptijd van de uitgifte wordt geschat op 15 tot 20 jaar.

Prijsaanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.

Bezichtiging aanvragen

De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht
Uw verzoek is verstuurd.